Hulp bij rouwverwerking en verlies

Het verliezen van een dierbare. Iedereen krijgt er vroeg of laat mee te maken.

Omdat ik zelf behoorlijk wat dierbaren ben verloren, waaronder mijn ouders, weet ik dat elk verlies net weer anders werkt. Soms komen er ‘vergeten’ herinneringen boven en in andere gevallen niet. Je kunt overvallen worden door verdriet of juist het gevoel hebben dat je niet genoeg voelt en er te weinig aan denkt. Misschien heb je de wens om te sterven om zo weer bij je dierbare te zijn.

Het kan ook zijn dat je relatie net verbroken is en je (ex) geliefde nog leeft. Liefdesverdriet kan veel losmaken en erg schadelijk zijn voor je zelfbeeld. Ook dit zie ik als een soort rouwverwerking.

Samen gaan we kijken hoe we het verlies een plekje kunnen geven.

Wat gaan we doen?

Bij verlies is de eerste stap het verwerken van de emoties. Daar zijn verschillende methodes voor. Heb je het gevoel dat je leven stil staat? Dan zorgen we er samen voor zorgen dat je weer een actiever/gevarieerder leven gaat leiden. Soms komen er allerlei herinneringen of gedachten naar boven die je nog met de overledene had willen delen wat nu niet meer kan. Ook hier kan ik je mee helpen het een plekje te geven.